Vrije keuze voor (innerlijke) kinderen
14 juli 2023 

Vrije keuze voor (innerlijke) kinderen

Vrije keuze voor (innerlijke) kinderen. 

In mijn post op mijn facebookpagina deepa energiecoach, ontving ik veel reacties over mijn suikervrije basis opvoeding voor mijn kinderen. 
Het inspireerde mij om dat vanuit mijn visie nader te belichten. 

Het gaat hier om visie, dat zijn mijn waarden. Dat komt vanuit een zielsmissie, om als lichtwerker bij te dragen aan een hoger bewustzijn. Bij mij gaat dat via de weg van voeding en gezondheid. 

Daarin heb ik een lange en lastige weg zelf afgelegd. Met veel vallen en opstaan. 
Jarenlang leefde ik zeer ongezond. Dagelijks dronk ik wijn, rookte ik en keek ik naar drama tv en had ik ongezonde relaties.         
Ik dacht dat ik iets nodig had, om mezelf gerust te stellen. Kindsdelen stellen zich afhankelijk op. Die ouder, voeding een muziekje, knuffel het komt buiten jezelf om je weer in balans te voelen.  

Als volwassene heb je niets nodig, als je bewust bent. Dan weet je dat het in jezelf zit, de voedende, goddelijke liefdesfrequentie. 

De onvrije keuze wordt veroorzaakt door een gebrek aan bewustzijn. Dan heb je meer buiten jezelf nodig om je goed te voelen, heel en compleet. 
Bij mij gebeurde dat ook. Ik zat in een ratrace en hield dat vol met alcohol, roken, overeten, drama manifesteren etc. 
Ik was niet meer vrij in mijn keuzes. Ik voelde mij niet meer vrij. Maar depressief en slecht over jezelf. 
Schaamde mij om hulp te zoeken. 

Met opleidingen, trainingen, bewustzijns- en healingcoaching heb ik mijn bewustzijnsniveau hierin gepakt. 
Met mijn eigen body, mind en lifestyle methode kon ik eindelijk een gezonde levensstijl volgen en volhouden. 

Na mijn tweede bevalling had ik opnieuw een reis te maken. Die ik deel op mijn you tube kanaal deepa energiecoach. Ik had mijn kindstukken opnieuw geactiveerd. Door de slapeloze nachten en intensieve zorg voor twee kleintjes was er minder bewustzijn en stond ik opnieuw in overleef stand en at ik teveel. 
Ik heb opnieuw om hulp gevraagd. En stemde mij af op de goddelijke leiding. En begrensde liefdevol de innerlijke kindstukken. Vandaaruit ontstond er ruimte om opnieuw te kiezen.  

En te kiezen en te blijven kiezen.  
Totdat  het weer inklikte. Mijn zielmissie, voedingsbewustzijn en doen wat ik moet doen. Hart openen, je laten voeden met goddelijke energie. Je laten leiden door je Hogere zelf. En de innerlijke kindsdelen liefdevol aan te kijken. Erkennen en de leiding nemen. En zo werkt het ook met kinderen. 

Zij hebben keuze, als ze begeleid worden door bewuste ouders. En daar is geen perfectie in. Maar wel ouders die overzicht hebben, structuur bieden en autonomie geven.  

Geef het voorbeeld in het stellen van gezonde grenzen. Dat start in jezelf en hoe je dat doet in je omgang naar anderen, supermarkt, in huis, op school etc. Uitgaande dat kinderen heel goed zelf kunnen kiezen, maar jou leiding nodig hebben in het overzien van de keuzes. Zie het als een level. Daar heb je vrije keuzes en daar nog even niet. En als ouder heb je het voor te leven. Voorbeeld doet voorbeeld volgen. Aan jou om de leiding te nemen in jouzelf en om als gezin gezond voort te leven.  

Over de schrijver
Deepa is leefstijlcoach op het gebied van bewustzijn en lifestyle. Ze leefde jarenlang ongezond, was altijd moe, rookte, en at en dronk veel. Ze was niet gelukkig in haar huwelijk, baan en huis. Elke poging om gezond te eten mislukte. Pas nadat ze haar eigen hart ging volgen, ging ze gezonder leven. Wat volgde was een scheiding, ontslag, een verhuizing, en tien kilo lichter later een nieuwe liefde, met twee gezonde kinderen. Met haar ervaring en scholing in mindfulness en voeding wil Deepa graag mensen leren hoe ze een gezonde relatie met voeding en met zichzelf ontwikkelen.
Reactie plaatsen